Homematic IP Умен Дом

 

По същество системата Homematic IP Smart Home се състои от следните компоненти:

  • Homematic IP Access Point Точка за достъп;
  • Homematic IP Claud, Облак ;
  • Безплатно приложение Homematic IP;
  • Отделните безжични радио устройства за съответното решение на Homematic IP.

Homematic IP Точката за достъп е интерфейса в комуникация с вашия домашен рутер, който свързва Homematic IP радио устройствата с интернет. Homematic IP Облака обработва комуникацията между безплатното приложение за смартфони и Homematic IP Точката за достъп, както и съхранението и управлението на данните. Това включва например информация за това, кои устройства са били въведени (обучени), кои устройства принадлежат към група от стаи или подробностите за конфигурацията. Всички данни, съхранени в Homematic IP Облака, са напълно анонимни, т.е. те не поддържат никаква информация относно самоличността на потребителя и индивидуалното му поведение. Същевременно, цялата комуникация между точката за достъп, облака и приложението е надеждно криптирана Идентифицирането на потребителят на Homematic IP е теоретично възможно само в контекста на правоприлагането и въз основа на съдебна заповед.

Безплатното приложение Homematic IP за смартфон, заедно с Облака и Точката за достъп, дава възможност за стартиране, програмиране и управление на вашата Smart Home система. Функцията за сканиране на QR кодоветете на устройствата от приложението, улеснява интегрирането на отделните Homematic IP компоненти в системата. Така че системата продължава да работи, дори и по време на интернет прекъсване и без намеса на услугата-Облак.Връзките между устройствата се намират и след това автоматично се създават от  Homematic IP Облака. Директните връзки между устройствата гарантират, че функционирането им е налично дори и при прекъсване на интернет. Цялата комуникация между Точката за достъп, Облака и Приложението е шифрована.По време или след инсталирането на приложението, не е необходимо да предоставяте лични данни, като например вашето име, имейл адрес или мобилен телефонен номер. Отново, вашата анонимност е 100% гарантирана.

 

Изтегляне на безплатно приложение Homematic IP на eQ-3

       

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки