Homematic IP Умен Дом

 

По същество системата Homematic IP Smart Home се състои от следните компоненти:

  • Homematic IP Access Point Точка за достъп;
  • Homematic IP Claud, Облак ;
  • Безплатно приложение Homematic IP;
  • Отделните безжични радио устройства за съответното решение на Homematic IP.

Homematic IP Точката за достъп е интерфейса в комуникация с вашия домашен рутер, който свързва Homematic IP радио устройствата с интернет. Homematic IP Облака обработва комуникацията между безплатното приложение за смартфони и Homematic IP Точката за достъп, както и съхранението и управлението на данните. Това включва например информация за това, кои устройства са били въведени (обучени), кои устройства принадлежат към група от стаи или подробностите за конфигурацията. Всички данни, съхранени в Homematic IP Облака, са напълно анонимни, т.е. те не поддържат никаква информация относно самоличността на потребителя и индивидуалното му поведение. Същевременно, цялата комуникация между точката за достъп, облака и приложението е надеждно криптирана Идентифицирането на потребителят на Homematic IP е теоретично възможно само в контекста на правоприлагането и въз основа на съдебна заповед.

Безплатното приложение Homematic IP за смартфон, заедно с Облака и Точката за достъп, дава възможност за стартиране, програмиране и управление на вашата Smart Home система. Функцията за сканиране на QR кодоветете на устройствата от приложението, улеснява интегрирането на отделните Homematic IP компоненти в системата. Така че системата продължава да работи, дори и по време на интернет прекъсване и без намеса на услугата-Облак.Връзките между устройствата се намират и след това автоматично се създават от  Homematic IP Облака. Директните връзки между устройствата гарантират, че функционирането им е налично дори и при прекъсване на интернет. Цялата комуникация между Точката за достъп, Облака и Приложението е шифрована.По време или след инсталирането на приложението, не е необходимо да предоставяте лични данни, като например вашето име, имейл адрес или мобилен телефонен номер. Отново, вашата анонимност е 100% гарантирана.

Homematic IP продуктови категории, сортирани по области на приложение

ОТОПЛЕНИЕ И КЛИМАТ

Сутрин, след като станете, ви очаква предварително затоплена баня, така че да започнете деня си комфортно и в добро настроение. Климатичните продукти на Homematic IP могат лесно да се приспособят към индивидуалните ви предпочитания чрез безплатното приложение на Homematic IP APP. Между другото, това позволява икономия на енергия до 30%.

 ОСВЕТЛЕНИЕ И ДИМИРАНЕ

Само правилното осветление прави дома уютен с усещане за достатъчна осветеност. С продуктите за управление на осветлението от Homematic IP, всички осветителни тела могат да се включват,изключват и димират доста лесно от дивана. По този начин осветлението се регулира за предстоящия телевизионен сериал автоматично преди започването му - липсват само пуканките.

 ЖАЛУЗИ, ЩОРИ И ТЕНТИ

Защитата на прозорците с пускането на външните щори, гарантира неприкосновеността на личния живот и повишава сигурността - а с Homematic IP това е автоматично. Различните устройства могат да се комбинират помежду си: Например, тентите автоматично се събират при силен вятър или щорите се затварят при силно слънце през лятото.

 СИГУРНОСТ И НАБЛЮДЕНИЕ

Продуктите на Homematic IP за автоматична домашна защита работят сигурно и надежно в синхрон помежду си, за предотратяване на нападение с взлом, пожар или наводнение.Сензорите за прозорци и врати, пожарните детектори или сензора за наводнение, веднага съобщават за необичайна активност или авария и изпращат уведомление за аларма на собствения ви смартфон. Така че винаги можете да се чувствате сигурни у дома и спокойни когато сте на път.

 ВРЕМЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА

Сензорите за времето надеждно и точно отчитат външни климатични влияния като температура, влажност, сила на вятъра или дъжд. В комбинация с другите Homematic IP устройства, те адаптират процесите в и около къщата до съответните климатични условия.Например, тентата автоматично се спука при силно слънце или автоматично се прибира при дъжд или силен вятър.

 

 ГЛАСОВ КОНТРОЛ И УПРАВЛЕНИЕ

Интеграцията на съвместимo устройство с гласов асистент, като Amazon Echo или Google Home предлага възможност за удобно управление на различни Homematic IP устройства и функции чрез гласова команда, особено в системата за интелигентен дом.

 

 

 ВСИЧКИ ПРОДУКТИ С ЕДИН ПОГЛЕД

Продуктовата гама на Homematic IP вече включва над 60 компонента и непрекъснато се разширява спрямо нуждите на потребителя. Тук ще намерите всички текущи продукти в общия преглед от А до Я.

  Изтегляне на безплатно приложение Homematic IP на eQ-3

       

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки