Как работи системата MAX! ?

Разходите за отопление поглъщат голяма част от бюджета на едно семейство. Ето защо трябва винаги да се стремим да оптимизираме отоплителните парни инсталации в дома си. Да си осигурим икономично отопление и същевременно да имаме комфорт на температурата в помещенията, тоест да съчетаем комфорта с ниските разходи за отопление,  въобще не е лесна работа. Но с напредването на технологиите и разработките на водещите фирми в тази насока, постепенно се намира решение за пестенето на отоплителна енергия.

Терморегулиране – пътят към икономия на разходите

Независимо какъв е източникът на енергия за парно отопление - ТЕЦ, газ, дизел, електричество, пелети, терморегулирането е основен начин, чрез който можете да регулирате топлоподаването  и да пестите разходи за отопление. Доказано е, че ефективният и най-достъпен начин за това е да регулирате затоплената вода на парното, подавана от инсталацията към радиаторите. Вариантът е да намалявате парното от източника (от централното парно или от котлите за отопление), не е уместен,тъй като не решава въпроса с комфорта.

По-ефективният начин е това да става поотделно за всеки радиатор, във всяко помещение. Така поддържате различна температура във всяка стая в зависимост от нуждите и предпочитанията. Контролът на притока на загрята вода към конвенционалните радиатори става с:

1. Кранове към радиаторите – ръчен начин за регулиране на дебита на загрятата вода, най-старият и не толкова ефективен начин за регулиране на топлопотдаването;

За повишаването на ефективността и комфорта в жилището, е необходимо процесът да бъде автоматизиран.

Това е трудно при котлите на твърдо гориво, дърва и въглища.

Но при останалите източници на парно отопление – ТЕЦ, газ, пелети, дизел, електричество в днешно време автоматизацията е все по-възможна и все по-ефективна, като ефективеният начин остава регулирането на притока на загрята вода към всеки радиатор. Терморегулаторите за радиатори (регулират количеството топлина, излъчвана от радиаторите) във всяка стая.

За целта радиаторите трябва да бъдат снабдени с термостатични вентили (радиаторни иглови вентили) и термостатична глава (термоглава) към тях, която да регулира топлината, излъчвана от радиаторите. Термоглавите са няколко вида.

2. Термостатни глави (термоглави) :

 

Механична термоглава за радиатор. При нея  работният елемент е вграден и е с течност, гел или газ, които реагират в зависимост от температурата и затварят или отварят радиаторния вентил. Механичната термоглава се настройва обикновено ръчно на степени от 1 до 5, които отговарят на съответната температура, поддържана в помещенията. През определен период от време обаче е необходимо тези глави да се подменят, тъй като в противен случай работят като обикновени кранове към радиаторите. А и за да се поддържа комфорт и икономия, постоянно е необходимо ръчното регулиране нивото на температурата през денонощието.

 

Електронна термоглава за радиатор. Тя е с по-висок клас енергоефективност и осигурява по-добър комфорт. Освен,че поддържа желаната температура,електронната термоглава поддържа индивидуална, различна температура във всяка стая, по предварително зададена от вас програма според вашите нужди или предпочитания. При първоначален монтаж термоглавата е с фабрична програма. Монтира се на всички вентили с резба 30х1,5 от известните производители. Работи с батерии 2ХАА до 3 години. Гарантира до 30% икономии.

Електронна термоглава за радиатор Bluetooth SMART. Разликата е, че при тези термоглави се използва технологията с връзка Bluetooth, като  програмирането, управлението и контролът става през безплатното приложение от вашия смартфон. Така не е необходимо програмирането да се прави на всеки радиатор, а можете да контролирате процеса на отопление, докато сте на дивана вкъщи.

3. Интелигентната система за управление и контрол на парното отопление през интернет МАХ! е високоефективният, гъвкав и съвременен начин и то при максимален комфортСпестявате до 30% от разходите за парно отопление.  

С лесната си и бърза инсталация , без да се източват радиаторите и парното, МАХ! може да работи, както с централно така и с локално парно.При Интелигентната МАХ!Home  всички устройства и компоненти работят заедно в система и са свързани безжично помежду си с централата МАХ! Cube. Може да управлява до 50 устройства в до 10 стаи. MAX! Cube е сърцето на интелигентната система, връзката на вашето парно с интернет. Заедно с необходимия брой MAX! Радиаторни термостати,тя ви позволява да управлявате отоплението си през интернет с мобилни устройства чрез безплатно приложение или лаптоп.

 MAX! Cube LAN Централата на системата
 MAX! Радиаторен термостат (безжична термоглава)

В MAX! Cube има заложени фабрични програми, които можете да настроите според вашите нужди,в зависимост от това дали сте у дома или извън вкъщи.Можете да включите радиаторите да загреят 1 час преди да се приберете, ако не сте го задали в програмата или ако се наложи да  се приберете по-рано.

Регулирането на температурата става за всяка стая поотделно до 6 часови периода на ден за всеки ден от седмицата.

Най-върховното постижение до момента за по-голяма гъвкавост, при където устройствата могат да се управляват през интернет от смартфон или компютър с безплатния софтуер и приложение МАХ!.

Как работи системата МАХ!?

Централата МАХ! Cube е свързана към рутера на домашната ви интернет мрежа. Връзката между всички устройства на системата е двупосочна, защитена(криптирана) с висока сигурност,индивидуална,осъщестява се чрез радиочестота 868mHz на голямо разстояние до 100метра. За разлика от честотите в по-ниския честотен диапазон, тази в по-високия диапазон 868mHz позволява размяната на данни да става в двете посоки.

Например МАХ! Cube изпраща радио сигнал с данни от запаметената в него програмаза желаната температура в конкретния времеви период на деня, към MAX! Радиаторните термоглави, като температурата за всеки радиатор във всяка стая е различна,според вашите предпочитания. След като се достигне желаната температура, радиаторите постепенно притварят притока на затоплена вода и топлоотдаването спира, а когато температурата в стаята започне да пада под желаната,радиаторите отново се затоплят. Желаната температура може да бъде коригирана ръчно във всеки момент,чрез кръглия бутон на самата термоглава. Това се следи и информацията се изпраща до централата МАХ! Cube,а когато настъпи новият програмиран период,системата отново започва да изпълнява програмата.

Във всеки един момент системата може да бъде разширавана с добавяне на устроиства спрямо жилижето.Може да управлява до 50 устройства в до 10 стаи.

С МАХ! Сензорния прозорец подава сигнал на МАХ! Cube, който се препраща до Радиаторните термоглави, за да намалят притока на загрята вода към радиаторите,а след проветряването да се затоплят отново.
 

МАХ! Стенен термостат може да управлява едновременно  няколко радиатора в едно помещение , като радио командите автоматично се подават в МАХ! Cube, от там на радиаторите.

Реалната температура в стаята,в която е инсталиран МАХ! Стенния термостат, може да бъде проследена, като чрез МАХ! Cube данните се получават на смартфона или на интерфейса на софтуера.

При нужда можете да управлявате ръчно отоплението от самия термостат, като радиаторите едновременно ще променят температурата в помещението.

   

С MAX! Еко бутона само с едно натискане  може да намалите всички радиатори в жилището до предварително зададена по-ниска температура, например 17 °C.                                                                     

След окончателното настройване на вашия дневен режим в програмата, системата работи без да се замисляте,  следвайки вашите предпочитания и житейски навици.

При включване на всички компоненти на Smart системата MAX!,тя става все по-интелигентна, а резултатът за вас е по-голям комфорт с по-малко пари.

Същевременно имате гъвкавост и можете да контролирате по всяко време чрез интернет през вашия смартфон или компютър, вътре от жилището или от разстояние стотици метри до хиляди километри.

Интернет вече работи за вас.

Да пестите, да си осигурите по-добър комфорт и да имате гъвкаво управление!

Кратка инсталация на системата , изтеглете от тук!

 

Безплатен софтуер MAX! eQ-3 :                                                                                  

                                   

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки